Dejan Bavčar : Kletarjenje danes
Podrobnosti knjige
kmetijstvo, gozdarstvo, živinoreja, veterinarstvo
Kletarjenje danes Dejan Bavčarpriročnik za vinarje. Vsi postopki od grozdja do vina v vinski kleti.
Lastnost | Vrednost |
---|---|
Založba | Kmečki glas |
Leto izdaje | 2020 |
Strani | 225 |
Jezik | slovenski |
Tip datoteke | epub |
ISBN | 9789612035020 |
Izvodov na voljo:
- Prost
- Prost
- Prost
-
Zaseden
Še 3 dni 35 min in 6 sekund
Pokukaj v knjigo
Dolg opis
Knjiga prinaša strokovno znanje o grozdju in trgatvi, opremi vinske kleti. Najpomembnejše je poglavje o sestavi mošta in vina , postopkih predelave mošta, alkoholni fermentaciji in biološkem razkisu.Predstavljeno je še negovanje vina (pretok in zorenje, stabilizacija, napake in bolezni) ter vrste vin od mirnih do penečih.