Anka Peljhan : Domača kuhna pa to
Podrobnosti knjige
ali Otroci obujajo zgodovino slovenske kulinarike
Dopolnjena izdaja prvega dela Domače kuhne pa to. Otroci so obudili pozabljene recepte, pričarali pristne okuse, ustvarili kreativne krožnike, z nasmeškom razlagali o postopkih priprave jedi, z vso vnemo bdeli nad lonci in pečicami in na koncu tudi sami poskusili jedi ter s tem naredili tudi velik korak k vzgoji okusov in jedilnih navad njihovih vrstnikov.
Lastnost | Vrednost |
---|---|
Založba | Didakta |
Leto izdaje | 2014 |
Strani | 157 |
Jezik | slovenski |
Tip datoteke | epub |
ISBN | 9789612613280 |
Izvodov na voljo:
- Prost
- Prost
- Prost
-
Zaseden
Še 3 dni 35 min in 6 sekund
Pokukaj v knjigo
Dolg opis
Geografska lega naše dežele je podlaga izjemno velikim razlikam v življenjskih navadah prebivalstva, narečju in kulturi.Eden izmed najnazornejših pokazateljev regionalnih posebnosti je kulinarika, ki tako rekoč v enem loncu združuje etnološke, geografske in delovne značilnosti naroda, ter še vse tiste ostale majhne posebnosti, ki jih zaznamo iz geografsko značilnih jedi, postopka njihove priprave in načina njihovega hranjenja ter opisa dogodivščin, ki so se dogajale ob kuhanju ali uživanju hrane.
Bogastvo slovenske kulinarične dediščine so nam na prvem tekmovanju v avtohtoni slovenski lokalni kulinariki prikazali osnovnošolci iz najrazličnejših slovenskih regij, krajev ali vasi.
Z nalogo naučiti se kuhati svoje lokalne jedi, ponazoriti zgodovinske postopke kuhanja, opisati običaje ali poiskati razloge in posledice hranjenja z določenimi jedmi ter z opisi določenih delov kuharske garderobe in kuhinjske posode, ter tako tudi vse nas za trenutek povrniti v čas naših prednikov, so otroci iz slovenskih osnovnih šol presegli vse postavljene cilje.