Anka Peljhan, Dragica Haramija : Slovenske pripojedke
Podrobnosti knjige
e-knjige za otroke / e-knjige za mladostnike / Kulinarika
Slovenske pripojedke Anka Peljhan, Dragica HaramijaAli ste vedeli, da so nekoč število rojstev deklic in dečkov napovedovali po tem, kako obilno je rodila katera vrsta sadnega drevja? Pa zakaj je morje slano? Ali pa kakšno čarobno moč podeljuje praprotno seme? Slovensko ustno izročilo je polno podobnih domislic, mi smo jih poimenovali kar pripojedke. Gotovo tudi zato, ker v njih vedno kaj dobrega povedo in pojedo.
Lastnost | Vrednost |
---|---|
Založba | Založba Pivec |
Ilustracije | Igor Šinkovec |
Leto izdaje | 2022 |
Strani | 196 |
Jezik | slovenski |
Tip datoteke | epub |
ISBN | 9789617164268 |
Izvodov na voljo:
- Prost
- Prost
- Prost
-
Zaseden
Še 3 dni 35 min in 6 sekund
Pokukaj v knjigo
Dolg opis
Če vas zanima, kaj najraje jedo zasavski knapi in koliko vrst pogač je mogoče postreči na mizo, vam predlagamo, da odprete to knjigo in ugotovite, kako dobri ste v zvijanju štrukljev in lizanju medu. Da boste prebrisani vsaj toliko kot lisica iz pripovedi o Mojci Pokrajculji, pa vedite tudi, da je vsaka jed boljša, če ji dodate ščepec soli. Te pa je dobro imeti tudi kaj v glavi.
Za nameček vam predlagamo, da si čas kuhanja krajšate z branjem, seveda si ga lahko krajšate tudi kar tako. Pa dober tek!
Avtorji: Dragica Haramija (priredba pripovedk in spremna besedila), Igor Šinkovec (ilustracija), Anka Peljhan (izbor receptov)